Tidigare erbjudanden

Fordringsägare nytt erbjudande: 50% på två extra föreställningar

Publicerad 13 september 2018

Fordringsägare är ett triangeldrama mellan en kvinna och två män. Den nuvarande maken, konstnären Adolf, vet först inte vem den främmande mannen är som ställer frågor om hans äktenskap med Tekla. Det visar sig vara hustruns före detta man, Gustav, som känner sig förorättad av henne och därför har uppsökt paret för att hämnas. Gustav triggar Adolfs pyrande tvivel i syfte att splittra dem, vilket sätter igång en komplex spiral av kärlek, svartsjuka och hämndbegär.

Det finns en tidlös relationsdramatik i Strindbergs text, en omedelbarhet liksom bortom de förgrovade genuskoderna och sin tragikomiska patriarkalism. Något dråpligt mänskligt lyser fram och säger också något intressant om dramatikerns komplexa förhållande till sina roller. Själv ansåg Strindberg att just Fordringsägare var ett storslaget och djärvt sorgespel, han skrev stycket 1889 alldeles efter Fröken Julie.

Vad: Föreställningen Fordringsägare av August Strindberg sker i samarbete med Dramaten

Var: Teater Galeasen, Slupskjulsvägen 30-32, Skeppsholmen

Erbjudande: 50% på föreställningarna 19 och 21 november, ordinarie pris 290 kronor

Rabattkod: november

När: 19 och 21november 2018 klockan 19:00

Boka: Boka din biljett via Teater Galeasens hemsida. Välj aktuellt datum och klicka på Köp. Välj Ordinarie och önskat antal biljetter. Gå vidare och skriv in din kod "november" i rutan för "Presentkort eller kampanjkod". Observera att du fyller i koden som sista steg innan betalning. Klicka därefter på knappen "Lägg till", så dras rabatten från totalsumman för ditt köp. Välj betalningssätt och gör klart köpet.

Medverkande: Anders Berg, Carl Magnus Dellow och Lina Englund.

Läs mer på Teater Galeasens hemsida

Aktuella erbjudanden