Tidigare erbjudanden

Dramalabbet gästspelar på Orionteatern!

Published: 22 December 2017

Föreställning med publiksamtal den 25 januari 2018!

Var: Orionteatern på Katarina Bangata 77
När: Den 25 januari 2018 klockan 19:00
Biljettpris: 165 kronor/person (ordinarie pris 220 kronor) för Dramatens Vänner
Köp biljett här: https://www.ticketmaster.se/venue/orionteatern-stockholm-biljetter/ori/504?language=sv-se
Kampanjkod: rasar2018 

Vi hänger oss åt sorgen, åt de mest plågsamma minnen. Vi ältar de smärtsamma ögonblicken tills det slutar att göra ont. Det rasar - en kollektiv sorgeakt - är en nyskriven föreställning inspirerad av konstnären Sophie Calles konstprojekt Exquisite Pain. Liksom Calle, som återupprepar en kärlekssorg inför vänner och tillfälligt bekanta i utbyte av deras sorger, har Dramalabbet samlat in smärtsamma ögonblick från människor. Drygt 30 personliga berättelser ligger till grund för manusbearbetning, fotokonst och musikskapande.

Medverkande: 
Regi: Katja Seitajoki  
Manus: Alexandra Loonin  
Fotograf: José Figueroa. 
På scenen: Py Huss-Wallin, Josephine Wistedt


Med utgångspunkt från föreställningen Det rasar – en kollektiv sorgeakt - samtalar vi med psykolog Maria Farm och biskop Caroline Krook om hur man går vidare i sorgearbetet när smärtan är som störst. Maria Ferm och Caroline Krook har i sina yrkesroller mött människor i svår sorg. Men hur ger man människor hopp och mening att gå vidare? När är det bra att älta och när blir oro och ångest ett problem, en psykisk ohälsa? Och hur hanterar de själva att möta sorg i sina yrkesliv?

Maria Farm är psykolog och författare och har bland annat gett ut Sorgboken - för dig som förlorat någon. Farm anlitas ofta som psykologexpert i media bland annat på Expressen. Caroline Krook är präst och biskop emerita i Svenska kyrkan, där hon var biskop för Stockholms stift åren 1998–2009. Krook är van föreläsare med teman som bland annat kyrkans roll vad gäller etiska värderingar.

Samtalsledare: Katharina Lind.