Tidigare erbjudanden

Erbjudande från Teater norra; Amirana

Published: 04 September 2017

URPREMIÄR
AMIRANA
Var: Teater Tre på Rosenlundsgatan 12.
När: Lördag den 14 oktober (urpremiär), måndag den 16 oktober, onsdag den 18 oktober samt fredag den 20 oktober. Klockan 19:00 vid alla föreställningarna.
Pris: 120 kronor per biljett (ordinarie pris 200 kronor).
Boka biljetter via Kulturbiljetter.  Ange Amir i rabattkodsfältet som visas när du registrerar dina biljetter.

Amirana är en pjäs om tro och otro i vår tid. Den handlar om vilsenhet i relationer till andra, till oss själva och om de motstridiga och komplexa känslor som ibland tar överhand och styr våra liv. Den blottlägger också två utsatta människors längtan efter kärlek - en önskan om att älska och att bli älskad.

Amir och Ana har en gång i tiden haft en kärleksrelation. De har gått vidare i sina liv men kan inte släppa taget om varandra. Efter ett antal år träffas de på nytt men deras möte blir inte riktigt vad de tänkt sig. De känner sig båda rotlösa och befinner sig i ett slags existentiellt vägskäl. De är besatta av att söka sin identitet och förståelse för sitt ursprung och vad som påverkat deras val i livet. De har en önskan om att leva sina liv bortom traditionella föreställningar, religion och nedärvda mönster. De är för evigt bundna till varandra av ett osynligt emotionellt band som knyter dem samman. Båda karaktärerna i pjäsen är andra generationens invandrare och är en del av sin tragiska familjehistoria, där respektive föräldrar och släkt upplevt och överlevt de ohyggliga brott som begicks mot dels muslimer i Srebrenica 1995 och polska judar i Warszawas getto under andra världskriget.

Teater norra skapar angelägen och nyskapande teater av högsta konstnärlig kvalitet. De arbetar för mångfald, jämlikhet och människors lika värde och har särskilt fokus på feminism och integration i sin verksamhet. I denna uppsättning av pjäsen Amirana kommer de att lyfta fram integrationsperspektivet men också belysa de existentiella frågorna i en människas liv och hens relationer till andra människor.

Manus: Karin Bjurström 

Regi: Mats Flink

På scenen: Karin Bjurström och Roland Eriksson

Läs mer på www.teaternorra.se  Karin Bjurström www.karinbjurstrom.se