Speakers' Corner på Svenskt Tenns tesalong

Tre gånger under hösten samlas en liten grupp i tesalongen på Svenskt Tenn för att äta en lätt lunch och lyssna till en Dramatens Vän som under ca 20 minuter berättar om en teaterupplevelse. 

I september lyssnade vi på Olle Grönstedt som spelade upp en inspelning/intervju med Ingmar Bergman, Lars Löfgren och Jarl Kulle som han gjort för Sveriges Radio 1988 i samband med Bergmans uppsättning av Lång dags färd mot natt.

Björn Meyerson berättade i oktober om en helt osannolik -  men sann - teaterupplevelse i Dublin. Berättelsen var dråplig och framkallade många skratt.

Sista Speakers' Corner för säsongen äger rum den 28 november.

 

 

 

 

Speakers' Corner 31 oktober 2016

En helt osannolik men sann teaterupplevelse det berättade Björn Meyerson om. Den dråpliga situationen han befann sig i upplevdes under en resa till Dublin, framkallde många skratt.

 

Speakers' Corner 26 september 2016

Dagens talare var Olle Grönstedt. Olle lät oss lyssna på en inspelning/intervju med Ingmar Bergman, Lars Löfgren och Jarl Kulle som han hade gjort för SR 1988 i samband med Bergmans uppsättning av Lång dags färd mot natt. Intervjun är unik därför att Bergman aldrig brukade ge intervjuer för uppsättningarna. Olle kommenterade och svarade på våra frågor.

 

 

 

Speakers' Corner 14 mars 2016

Denna gång var det Dramatenvännen Lars Olof Norée som berättade om sitt första besök på Dramaten tillsammans med sina föräldrar, 1951. De såg "Det lyser i kåken" med Anders de Wahl i sin sista roll. I rollistan fanns i övrigt flera välkända namn som Maj- Britt Nilsson, Margit Carlqvist, Ingvar Kjellson, Birgitta Valberg, Marianne Lindberg.

 

Sida 1 av 2